Støt
give now
skip to Main Content

Foto: Mike Kollöffel

Skoletandpleje i Guatemala

Vi arbejder for, at fattige børn i Guatemala får bedre sundhed, skolegang og trivsel gennem et skolebaseret undervisningsprojekt om forebyggende tandpleje og daglig tandbørstning.

Der er et massivt behov for bedre tandsundhed blandt børn i det mellemamerikanske land. Vores forundersøgelse af børns tandsundhed i Guatemala, som vi lavede i 2019, viste, at 95% havde caries og 38% af børnene havde tandpine. Manglende viden om tandsundhed, manglende tandbørstevaner og meget stort sukkerindtag betyder, at mange fattige børn i Guatemala lever med tandpine. Det skaber mistrivsel, højt skolefravær og udsigt til en dårligere fremtid.

Derfor arbejder vi på vores projektskoler og blandt forældre, lærere og lokale myndigheder med at undervise i og oplyse om tandsundhed og sætter daglig tandbørstning på skoleskemaet. Projektets fokus er at udvikle undervisningsmaterialer om bedre tandsundhed til lærere, forældre og elever i den lille by Rabinal, der ligger i den bjergrige Baja Verapaz-provins. Projektet er lokalt forankret i to skoler, hvor omkring 500 børn fra 1.-6. klasserne deltager. Over halvdelen af børn og voksne i Rabinal tilhører maya-achí befolkningen – derfor er en del undervisningsmaterialer udviklet på to sprog: Spansk og maya-achí. 

Frivillige Tandlæger I Guatemala
Tandbørste Projekt Guatemala
Undervisning I Tandsundhed Guatemala
Tandsundhed Uden Grænser I Guatemala

Fotos: Mike Kollöffel

Projektet i Guatemala er støttet af DANIDA-midler gennem CISU – Civilsamfund i Udvikling – og er et medborgerskabsprojekt. Det implementeres af organisationen PRODESSA, der har over 30 års års erfaringer med lokal udvikling og med at forbedre kvaliteten af undervisningen i landets folkeskoler i samarbejde med det guatemalanske undervisningsministerium.