Støt
give now
Skip to content
OM TANDSUNDHED UDEN GRÆNSER

Tandsundhed Uden Grænser er en dansk udviklingsorganisation, som arbejder for at forbedre trivsel og livsmulighederne for børn i fattige lande gennem bedre tandsundhed.

Tandsundhed Uden Grænser blev etableret i 2003 af danske tandlægestuderende, som rejste frivilligt ud for at yde akut behandling til dårligt stillede i udviklingslande. Dengang hed organisationen Tandlægestuderende Uden Grænser. Senere ændrede vi navn til Tandsundhed Uden Grænser, som organisationen hedder i dag. Tandsundhed Uden Grænser er godkendt af SKAT som en almennyttig forening med et fast sekretariat og omkring 1.000 medlemmer – mange heraf tandfaglige.

Tandsundhed Uden Grænser arbejder i øjeblikket med udviklingsprojekter for børn i Rwanda og Palæstina. I 2021 ser vi frem til at starte endnu et projekt op i Guatemala. Tidligere har Tandsundhed Uden Grænser arbejdet i lande som Filippinerne, Peru, Indien, Cambodja og Vietnam.

I samarbejde med lokale NGO’er etablerer vi bæredygtige skoletandplejeprojekter i fattige lande. Vi går i dialog med landenes beslutningstagere om gevinsten ved forebyggende tandplejeprojekter og involverer lokalsamfundene.

Som et element i vores langsigtede udviklingsarbejde udsender vi årligt omkring 50 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter på dentalmissioner i projektlandene. De frivillige underviser børnene i tandbørstning og behandler akutte smerter i tænderne.

VIL DU HØRE MERE OM TANDSUNDHED UDEN GRÆNSER?

Vi kommer med glæde ud og holder foredrag for interesserede grupper – med eller uden tilknytning til den tandfaglige verden. Send en mail til tug@tug-dk.org eller ring på telefon 70272737 for at høre om mulighederne.