Støt
give now
skip to Main Content

Tandsundhed Uden Grænser

TUG – TANDSUNDHED UDEN GRÆNSER er en dansk humanitær organisation, som arbejder for at forbedre livsmulighederne for børn i verdens fattigste lande gennem bedre tandsundhed.

Bæredygtig skoletandpleje i verdens fattigste lande

//Gennem daglig tandbørstning for skolebørn og akutbehandling skaber vi sundhedsmodeller, som lokale kræfter selv kan videreføre.

//Vi styrker lokale NGO’er og involverer lærere, forældre, sundhedsarbejdere og tandfaglige.

//Vi går i dialog med nationale beslutningstagere, så de kan se fordelene ved at prioritere skolebaseret forebyggelse af tandsygdomme.

En stor forskel for børnene og deres udvikling

Færre smerter i tænderne giver gladere børn og bedre koncentration i skolen. Igennem vores udviklingsprojekter giver vi børnene en bedre skolegang og fremtid.

Som et element i vores langsigtede udviklingsarbejde udsender vi årligt omkring 50 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter på dentalmissioner i projektlandene. De frivillige underviser børnene i tandbørstning og behandler akutte smerter i tænderne.

En godkendt almennyttig forening

Tandsundhed Uden Grænser blev etableret i 2002 af danske tandlægestuderende, som frivilligt rejste ud for at yde akut behandling til dårligt stillede i udviklingslande. I dag er vi en godkendt almennyttig forening af SKAT med omkring 1.000 medlemmer – bestående af især fagprofessionelle grupper – og en professionel organisation med fast sekretariat.

Vil du høre mere om Tandsundhed Uden Grænser?

Vi kommer med glæde ud og holder foredrag for interesserede grupper – med eller uden tilknytning til den tandfaglige verden. Kontakt os venligst pr. mail tug@tug-dk.org eller telefon 3348 7703 for at høre om mulighederne.

SKOLETANDPLEJEN I RWANDA: 3 ÅR FOR 18.000 BØRN

7.200

børn har ikke længere tandpine*

5.040

børn har ikke længere karies*

7.500

børn har ikke længere tandkødsbetændelse*

I alt

18.000

børn i alderen 6-12 år

*fra 2015 til 2018