Støt
give now
skip to Main Content
OM TUG
Tandsundhed Uden Grænser (TUG) er en dansk udviklingsorganisation, som arbejder for at forbedre livsmulighederne for børn i verdens fattigste lande gennem bedre tandsundhed.

TUG blev etableret i 2002 af danske tandlægestuderende. De studerende rejste frivilligt ud for at yde akut behandling til dårligt stillede i udviklingslande.

Idag er TUG godkendt af SKAT, som en almennyttig forening. Vi har et fast sekretariat og omkring 1.000 medlemmer – mange heraf tandfaglige. I samarbejde med lokale NGO’er etablerer bæredygtige skoletandplejeprojekter i nogle af verdens fattigste lande. Vi går i dialog med landenes beslutningstagere om gevinsten ved forebyggende tandplejeprojekter og involverer lokalsamfundene. 

Som et element i vores langsigtede udviklingsarbejde udsender vi årligt omkring 50 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter på dentalmissioner i projektlandene. De frivillige underviser børnene i tandbørstning og behandler akutte smerter i tænderne.

VIL DU HØRE MERE OM TUG?

Vi kommer med glæde ud og holder foredrag for interesserede grupper – med eller uden tilknytning til den tandfaglige verden. Kontakt os venligst pr. mail tug@tug-dk.org eller telefon 3348 7703 for at høre om mulighederne.