Siden 2002 har Tandsundhed Uden Grænser (TUG) arbejdet med projekter, der skal fremme tandsundheden i verdens fattige lande - særligt blandt børn og unge. Konkret bidrager TUG med dental nødhjælp kombineret med langsigtede bæredygtige udviklingsprojekter i områder, der har et udtalt behov, men ringe adgang til behandlende og især forebyggende tandpleje.

Læs mere om de humanitære problemstillinger

 

TUG driver udviklingsprojekter med fokus på forebyggelse og sundhedsfremme, folkeoplysning, kapacitetsopbygning samt uddannelse. Vi udsender samtidig hvert år ulønnede frivillige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og studerende til vores projekter verden over for at yde akutbehandling og oplysning til patienter fra de fattigste dele af samfundet.

 

Fokus på bæredygtig udvikling

Til at støtte den langsigtede udvikling yder TUG forebyggende og sundhedsfremmende hjælp og støtte i form skolebaserede tandbørstnings- og håndvaskprogrammer samt vidensudveksling og opbygning af den lokale kapacitet til bæredygtigt selv at kunne imødekomme de udfordringer, som tandsundhedsproblemer giver.

Dental nødhjælp: Dentalmissioner

De frivillige dentalmissioner støtter med dentalt nødhjælpsarbejde til patienter i form af smertebehandling og oplysning om tandsundhed. TUG arbejder i forskellige lande verden over, for tiden sender vi frivillige dentalmissioner til følgende lande: